Consult

Behandeling

Consult behandeling

In mijn praktijk maak ik gebruik van de orthomoleculaire geneeskunde, de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) en Intermittent Living. Ik leg je op deze pagina uit wat deze wetenschappen inhouden.

Orthomoleculaire Geneeskunde

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling; één van de slechts vier wetenschappers met twee ongedeelde Nobelprijzen. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de juiste moleculen.

De basis van orthomoleculaire therapie is de reguliere medische kennis in combinatie met voedingsleer en orthomoleculaire geneeskunde. Deze geneeskunde gaat over het behouden en/of optimaliseren van de gezondheid door inzet van goede optimale voedingsstoffen (zoals vitamines mineralen, vetzuren) en de juiste voedingsstoffen.

Voedingsstoffen zijn nodig voor de opbouw van het lichaam. Bij een tekort aan deze stoffen kan dit leiden tot een verminderde functie van organen, darmen, hormonen en immuunsysteem en ontwikkelen zich klachten. Als we deze aanvullen kunnen de klachten weer verholpen worden.

Wat is Orthomoleculaire Geneeskunde? Kijk hiervoor meer informatie: https://www.mbog.nl

klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI)

kPNI staat voor klinische Psycho Neuro Immunologie. Hoewel dit een mond vol is, zegt dat de meeste mensen niet zoveel. In het kort: kPNI bestudeert de samenhang van alle systemen binnen het lichaam en de interactie met alles om ons heen. We noemen het ook wel filmgeneeskunde. Het kijkt namelijk naar wat er gebeurd is in de tijd om te ontdekken en te analyseren waarom het lichaam doet wat het doet (de oorzaak van de oorzaak).

Vroeger keken geneeskundigen op die manier naar het lichaam maar in verloop van de tijd zijn er specialisaties ontstaan zoals endocrinoloog, neuroloog, psycholoog, immunoloog. Ze zijn expert geworden op één gebied maar kijken niet naar het lichaam als geheel om de verbindingen te zien in het lichaam. Dit heeft ertoe geleid dat er bij hormonen alleen gekeken wordt naar de disbalans van hormonen en deze aan te sturen i.p.v. de oorzaak op te sporen waarom de hormonen uit balans zijn geraakt. Vaak ontstaan hormoonproblemen door een verstoring van de suikerstofwisseling en van een verstoorde darmwerking (leaky gut en dysbiose bacteriën in de darmen). Als je de darmfunctie herstelt en insuline gevoeligheid afbouwt dan verdwijnen ook de hormoonproblemen.

Bij KPNI staat het opzoeken van verstoorde werkingsmechanismes centraal omdat dit de oorzaken zijn van je klachten. Om de oorzaak van de klachten te achterhalen wordt gebruik gemaakt van diverse onderzoeken o.a. bloed-, speeksel-, en ontlastingsonderzoek.

Intermittent Living

Het Intermittent Living Concept is gedurende acht jaar ontwikkeld met behulp van twee basisonderzoeken; ‘The study of origin’ en ‘Intermittent Living’. Hiervoor zijn diverse doelgroepen onderzocht: gezonde personen, zittende mensen, topsporters en mensen met verschillende ziektebeelden. De resultaten van onze studies zijn gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften. De grondlegger van dit concept, Dr. Leo Pruimboom, is erop gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen.

Het concept is gebaseerd op de wetenschap achter de werking van hormetische prikkels zoals kortdurende extreme koude, therapeutische hypercapnia (CO2-therapie), medicinale hypoxie (lage O2-therapie), sauna, intermittent fasting en intermittent drinking. Daarnaast worden combinaties van secundaire plantenstoffen gebruikt om de hormetische prikkels optimaler te laten werken.

Uit onderzoek blijkt dat door het toevoegen van oude bekende oer-stressoren we onze gezondheid kunnen stimuleren. We zullen dus bewust die comfortzone moeten verlaten om te kiezen voor koude, honger, warmte, oervoeding om ons lichaam opnieuw te prikkelen zodat deze weer beter wordt in vitaliteit, beter hormoonbalans en een optimale darmfunctie.

Als de oorzaak van je hormoondisbalans ligt op het gebied van een verstoorde suikerstofwisseling wordt naast goede voeding en supplementen ook gestart met Intermittent Fasting om de maaltijdfrequentie omlaag te brengen.

 

Afspraak maken

Maak een afspraak voor een consult. Klik op deze link om een afspraak te maken Wij nemen vervolgens contact op om je afspraak te bevestigen.

Bedrijfsgegevens

IBAN: NL96 RABO 0 342 936 395
KVK: 75117355
BTW: NL860149146B01

Zij gingen jou al voor…

Volg Zinergi op Facebook…

Klik op de onderstaande plaatjes om naar de Facebookpagina van Zinergi te gaan.

Volg Zinergi ook op Instagram…

Klik op de onderstaande plaatjes om naar de Instagram van Zinergi te gaan.

Menu
Afspraak maken